CC House

Christ Church Grammar School, Perth
Principal's Residence
Donaldson & Warn Architects 2008-09

Design Concept
The architects Donaldson & Warn, commissioned a glass screen for the upper level of Christchurch Grammar School Principle’s Residence to reduce sunlight and also add privacy. The four glass panels are the result of hand cutting stencils on one side of the glass and the ‘positive’ shape is removed and placed slightly off register on the reverse side of the glass. Both sides are sandblasted. Infrequent blue vinyl shapes are featured across the screen and become part of the shifting shadow patterns on the interior walls at certain times of the day.

The large sandblasted patterned glass screens play a dual aesthetic and functional role. They act as a privacy screen and a UV filter, but simultaneously project a continuously changing reflective pattern onto the interior space. The patternation is punctuated by intermittent, transparent blue circular sections that are also part of the interior reflections. The screens are intended as ephemeral pieces that change according to seasonal and daily weather conditions.

Materials:
Glass - Screens x 4
10mm Toughened Starfire glass – with flat polished edges Double sided sandblasted with garnet blasting and sealed.
Dimensions: End panels: 1980 x 1340mm    |    Middle panels: 1980 x 1140mm
Individually hand-cut stencils
prada bags replica chloe handbags replica celine tote replica hermes handbags for sale christian louboutin cheap celine luggage outlet chloe clutch bags hermes handbags kelly yves saint laurent belt replica prada bags cheap prada handbags chloe handbags replica hermes replica celine trapeze bag sale christian louboutin pumps outlet hermes replica birkin celine phantom bag sale canada goose salecheap canada gooseceline outletcanada goose sale