Goedkope Nike Air Max Goedkope Nike Air Max 1 Nike Air Max Dames Nike Air Max Heren Nike Free Run Dames Nike Free Run Heren Nike Free Run Kids Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Kopen Nike Roshe Run Heren New Balance 574 Dames Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Heren Nike Roshe Run Roze Nike Roshe Run Zwart Dames Nike Roshe Run Zwart Heren Nike Free 3.0 V5 Nike Free 4.0 Flyknit Nike Free Run 5.0 Nike Free Flyknit 5.0 Nike Free Trainer Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Dames Sale Nike Roshe Run Dames Blauw Nike Roshe Run Dames Zwart Nike Roshe Run Sale Heren Nike Roshe Run Heren Blauw Nike Roshe Run Heren Zwart Nike Roshe Run Roze New Balance 574 Heren New Balance Dames Zwart converse all stars Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Heren Nike Roshe Run Roze Nike Roshe Run Zwart Dames Nike Roshe Run Zwart Heren Nike Roshe Run Blauw Dames Nike Roshe Run Blauw Heren Nike Air Max 1 Dames Nike Air Max 90 Dames Nike Air Max 1 Heren Nike Air Max 2014 Dames Goedkope Nike Air Max 1 Nike Air Max 2014 Nike Air Max 2015 Nike Air Max 90 Dames Nike Flyknit Air Max Nike Free Run 5.0 Nike Free Run Dames Nike Free Run Heren Nike Roshe Print Dames Nike Roshe Run Dames Nike Roshe Run Kopen
   
   
   
   

Jonathon Lake Residence

Integrated Patterned Sliding Screens: - children's rooms

Client: Jonathon Lake Architects
Location: Redfern Street, Nth Perth

Background

The architect brief required an artwork that was integrated into the building structurally and aesthetically and created privacy for the child occupants of the designated rooms. The screens developed were intended to reduce solar penetration into two of the rooms whilst simultaneously allowing light to filter through.

Research – Art/Aesthetics/Industry

The research highlights Art and Technology collaboration through the innovative transformation of existing technologies. The material utilized was a laminated wood veneer, suitable for external application, and used in the exterior cladding of the building. The research involved industry collaboration to extensively test the material to achieve the aesthetic and functional outcomes desired. The pattern evolved from a series of hand drawn designs intended to disrupt the strong geometry of the building.

Significance

The project boasts a highly inventive use and application of the industrial routing process and material transformation, through conceptual and creative artistic input and collaboration with Artcom. The routing process was used to make the veneer as thin as possible in some of the pattern so that there were three levels of illumination:
  • Complete holes;
  • Complete holes with small coloured transparent acrylic shapes inserted into them ((colours chosen by the children);
  • Routed sections to 1mm that allow light penetration.

The artwork appears as a seamless intervention in the building facade and performs all the required functions as outlined in the architect's brief. In addition the aesthetic sensibility, resulting from the careful research and consideration of the material and light qualities, express another level of sensorial experience. A ‘wonderous' experience occurs in both the nocturnal view from the streetscape and the daytime interior view – where shadows and colours were cast around the room according to the time of day and also the season.

Media

Review at Architectire AU

celine tote replica hermes replica birkin hermes replica bags hermes kelly outlet prada handbags online hermes birkin purse birkin bag replica celine tote replica chloe tote bags chloe bags cheap yves saint laurent men celine phantom sale celine tote replica hermes birkin bags christian louboutin replica celine trapeze bag sale celine luggage tote sale chloe bags outlet chloe online cheap canda goosecanada goose sale cheapceline boston bagreplica canada goose